.

KULTURNI DOGODKI

Tukaj se nahaja koledarček kulturnih dogodkov (datumi, ure, vsebina), ki se redno pletejo v naši Skuhni na Trubarjevi 56 v Ljubljani.

Skuhnina vizija je biti prostor, kjer lahko okusite kulinariko in izkusite kulturo Afrike, Azije in Južne Amerike. Tako poleg okusnih dobrot na Trubarjevi 56 velikokrat »zakuhamo« zanimive kulturne dogodke… pridružite se nam 😉

  • bobnarske delavnice (ob torkih / od 18h dalje) NOVO! Pričetek 27.2.2018
  • debatni večeri “Skuhna talk” (vsako drugo sredo / 18h-19:30h)
  • jezikovne delavnice “Language tandem” (vsak četrtek od 17:30h do 19h)
  • dobrodelne večerje “Živa knjižnica o migracijah” (vsak zadnji četrtek od 19h do 20h) NOVO!
  • kulinarične delavnice “za otroke in odrasle”

Novo! BOBNARSKE DELAVNICE

Kdaj in kje? Vsak torek od 18h dalje (posamezna delavnica v trajanju 1h, v primeru “da nam zmanjka bobnov” ste lahko na vrsti naslednjo delavnico ob 19h…). Trubarjeva 56, Ljubljana. Prvi termin: 27.2.2018

Kaj? V Skuhni nas bo pričakal Mamarou, odličen bobnar iz Burkine Faso. S seboj bo prinesel afriške  bobne Djembe in na vrsti boste vi, navdušeni bobnarji! Posedli se bomo v krog, vsak bo med noge stisnil svoj boben in Mamarou nas bo popeljal čez bobnarske osnove (različni udarci – različni zvoki, raznolike ritme in kako jih zaigrati »solo« ali kot podporne ritme…) nato pa bomo skupaj bobnali in bobnali, dokler ne bodo naše roke tako rdeče, da bo potrebno malo zaplesati ali le prisluhniti energičnim ritmom in popiti kako Skuhnino pivo J…

Kdo? Vabljeni vsi, ki bi želeli bobnati na afriške bobne Djembe 😉 Vso znanje boste pridobili ali pa še nadgradili v naši družbi, tako da le pot pod noge in se vidimo naslendji torek! (cca +18let)

Delavnico vodi Mamourou Sanou, profesionalni tolkalec iz Burkine Faso. Svoje znanje je od mladosti pridobival pri znanih afriških glasbenikih, ter kot član bobnarske skupine imel turneje tudi po Evropi. Zadnji dve leti živi in poučuje v Ljubljani ter v raznih zasedbah nastopa po Sloveniji in okolici.

Cena? Prostovoljni prispevek na »obisk« je 5eur.

Termini? Udeležite se lahko delavnic kadarkoli in tolikokrat kot si vam srce poželi 😉 Delavnica bo potekala vsak torek od 18h dalje. Za natančne termine ali morebitne spremembe spremljajte naš koledarček dogodkov. Prvi termin: 27.2.2017!

Jezik? Če znate slovensko, angleško, francosko, špansko ali pa malo mimike se bomo povsem dobro sporazumeli 😉

Rezervacija? Ker imamo omejeno število bobnov, priporočamo rezervacijo, lahko pa poskusite srečo in kar pridite k nam v torek 😉

Kontakt za prijave ali dodatna vprašanja: cultural.skuhna@gmail.com, 031338654, 041339978, www.skuhna.si

SKUHNA TALK – debatni večeri

Kdaj? Vsako drugo sredo v mesecu od 17:30h do 19h (koledarček). Naslendji termin: 21.2.2018

Kaj? V Skuhni se srečujemo na debatnih večerih. Odpiramo raznolike družbene debate, za katere menimo, da si v našem prostoru zaslužijo dodaten glas, zorni kot in poglobljene informacije.

Skuhna talk poteka že 3 sezone, do sedaj smo »odprli« marsikatero zanimivo temo, kot so »Zimbabve pred in po Mugabeju«, »Zgodbe življenja v tujih državah«, »Zakrito  poslanstvo zahodnih šolskih sistemov na globalnem jugu«, »Rasa – moč iluzije«,  …

Jezik? Večina delavnic poteka v angleščini in so zamišljene/vodene s strani migrantov.

Program tem: Za natančen vsebinski in datumski program si oglejte naš koledarček ali FB.

Kontakt za prijave ali dodatna vprašanja: cultural.skuhna@gmail.com, 031338654, 041339978, www.skuhna.si

Udeležba je brezplačna.

SKUHNIN JEZIKOVNI »TANDEM«

Kdaj? Vsak četrtek zvečer ob 17:30h do 19h …ali kot je »praksa« še malo dlje v obliki prijetnih druženj in klepeta 😉

Kaj? Tandem je malo drugačen, neformalen, brezplačen jezikovni tečaj »jezikov sveta« 😉 Poteka tako, da kot udeleženec »delite« znanje svojega jezika in lahko pridobite znanje jezikov vseh drugih udeležencev. Razdelimo se po skupinah, po pristopu »kateri jezik si želite naučiti danes!» Do sedaj smo se učili: tigrinščino, pigin, shono, španščino, francoščino, portugalščino, slovenščino…

Kdo? Vabljeni vsi, ki vas zanima znanje tujih jezikov (cca + 18)

Cena? Dogodek je brezplačen. Edina »cena« je deljenje znanja vašega materinega jezika z drugimi »tečajniki«.

Program tem: Za natančen vsebinski in datumski program si oglejte naš koledarček ali FB.

Kontakt za prijave ali dodatna vprašanja: cultural.skuhna@gmail.com, 031338654, 041339978, www.skuhna.si

Bo na kulturnih dogodkih kaj za pojest ali popit? Seveda 😉 Če ste lačni, priporočamo okusno večerjo ali pa manji prigrizek pred dogodkom, med dogodkom pa so na voljo tudi različne Skuhnine pijače po akcijskih cenah!

Novo! Dobrodelne večerje »ŽIVA KNJIŽNICA O MIGRACIJAH«

Kdaj? Vsak zadnji četrtek v mesecu od 19h do 20h. Naslednji termin: 22.2.2018.

Kaj? Dobrodelna večerja po pristopu »žive knjižnice«. Gostili bomo raznolike goste, ki bodo z vami delili osebne zgodbe in informacije z osrednjo temo »migracije«.

Povod ideje: V Skuhni smo v vsakodnevnemu stiku z ljudmi, ki se vse prevečkrat znajdejo v situaciji, kjer ostanejo v roki s papirjem, ki jim zavrne pravico do azila, onemogoči legalno delo za preživetje in prinese strah pred deportacijo v matično državo, kjer so možnosti za dostonjo življenje majhne. Zbrani denar bo predan  ljudem, ki se morajo znajti, nekako preživeti in najti svoje mesto in možnosti za mirno življenje s prihodnostjo, ki bi ji lahko narekovali sami, neodvisno od ostrih zakonodaj, ki vseprevečkrat onemogočajo da bi sami odločali o poteku svojega življenja.

Kdo? Vabljeni vsi, ki si želite prisluhniti zanimivim zgodbam, ki jih piše življenje in ob tem prispevati k reševanju določenih problematik. (cca +16let)

Kako ste lahko del večerje? Na koledarčku ali fb si lahko ogledate »žive knjige«, ki jih bo mogoče prebrati sledeči četrtek. Izberite si tisto, ki bi si jo želeli spoznati in če je le mogoče rezervirajte svoje mesto.

Prostovoljni prispevek znaša 10eur. Ob tem vas pogostimo tudi s sladkimi in slanimi dobrotami ter 1 skuhnino pijačo.

Jezik? Poteka v različnih jezikih – angleščina, slovenščina, francoščina…

Bo na kulturnih dogodkih kaj za pojest ali popit? Seveda 😉 Če ste lačni, priporočamo okusno večerjo ali pa manji prigrizek pred dogodkom, med dogodkom pa so na voljo tudi različne Skuhnine pijače po akcijskih cenah!

cultural.skuhna@gmail.com, 031338654, 041339978, www.skuhna.si, Trubarjeva 56, Ljubljana


Danes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

22. WEB - kosilo

×

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zapri