.

DECEMBRSKA PONUDBA

Mrzli dnevi prinašajo s seboj prve snežinke, sijoče lučke in čas za poslovna ali zasebna druženja…Želite na kratko pobegniti od delovnih obveznosti in na prijeten način izkusiti kulinarični in kulturni utrip dežel iz Afrike, Azije in J. Amerike?

V Skuhni ponujamo 3 PRAZNIČNE DECEMBRSKE MENIJE, s katerimi vas v času kosila, večerje ali s cateringom popeljemo na kulinarično in glasbeno popotovanje. Podroben opis se nahaja v spodnjih vrsticah.

Meniji so na voljo za skupine (od 10 oseb dalje) od ponedeljka do sobote med 11:30h in 23h.

www.skuhna.si, info@skuhna.si, 041339978, Trubarjeva 56, LJ, FB

“SKUHNINE DOBROTE”

V tem 5 hodnem meniju smo zbrali najokusnejše jedi iz Sirije, Nigerije, Indije in Tunizije, ki so se tekom tega leta pripravljale v naši medkulturni kuhinji. 5 hodni meni je na voljo za 15eur oz 19eur z vinsko karto (Vina Pulec iz goriških Brd – ob predjedi, glavni jedi, sladici).

PREDJED: Pakora – popečena hrustljava zelenjava s skorjico iz čičerikine moke in začimb + mango chatney in sveža zelenjava (Indija)

JUHA: Juha iz sladkega krompirja, bučk, kikirikijevega masla, currya in svežega ingverja (Zimbabve)

SOLATA: Drobno rezano zelje, korenje in paradižnik, paprika, kumare, limonin sok, meta (Iran)

GLAVNE JEDI (možnost izbire – streženo vsakemu gostu posebej)

(ribja) Pečena riba (orada), marinirana s curryem in ingverjem + pečeni krompirček s timijanom + zelenjavna priloga (Bangladeš)

(vege) Hrustljavi trikotni zavitki s sojinim nadevom (Kenija) + pokuhana zelenjava (paprika, melancani, paradižniki, čebula muškatna buča, sladek krompir) s tabila mešanico začimb (kumina, chili flakes, mleti koriander in česen) (Tunizija)

(mesna) Mariniran jagenček, pečen v pečici z omako iz široke palete začimb, kot so kardamom, koriander, curry, lovorjev list, klinčki, cimet + basmati riž s celimi začimbami (Indija)

SKUHNINA SLADICA – chia puding s suhim sadjem, oreščki, čokolado + bangladeška kokosova kroglica + indijski čičerikin piškotek

Za prijeten zaključek večera – Zeleni čaj z limono

Cena: 15eur, z vinsko karto 20eur

“SKUHNIN PREPLET KULTURE IN KULINARIKE “

Ta oblika menija je namenjen vsem, ki si želite okusiti in tudi doživeti medkulturno pestrost našega sveta. Jedi prepletajo zanimive sestavine, zgodbe ter zgodovina, ki jih nosijo v ozadju. Tisto nepozabno noto pa lahko večeru dodamo s krajšim glasbenim nastopom – bobnarjem iz Burkine Faso v živo. Cena celotnega menija: 18eur/osebo.

PIJAČA DOBRODOŠLICE: Južnoafriški liker iz sadeža marula

PREDJED: Pladenj sirijskih mez (sveže pečeni kruh z zataar začimbami + rezine svežih kumar in oliv z olivnim oljem in meto + namaz iz jajčevca, čičerike in tahinija + lonček jogurta z mletim čilijem in česnom)

GLAVNA JED (možnost izbire – streženo vsakemu gostu posebej)

(vege) IRAN: V lončku se nahaja okusna zelenjavna enolončnica, na pladnju še prazna posodica, tradicionalni tanek kruh in palčka. Najprej si v posodico nalijete le redki del “enolončnice”, vanj nadrobite kruh z belim sezamom in uživate. Nato s palčko stlačimo zelenjavo in sledi drugi del pojedine… dobrodošli v Iranu!

(Mesna) INDIJA: Na okroglem pladnju se bo nahajal tradicionalni riž s klinčki in kardamomom, chapati kruhek, okusna mesna omaka z jagenčkom in številnimi začimbami, pekoči mango pickle in okusna vege omakica s špinačo… ker indijskim užitkom, polnih začimb ni videti konca…

(Riba) NIGERIJA: Marinirana riba orada iz pečice, polivka iz palmovih semen in pečene platano banane (podobno okusu določene vrste krompirja) bodo ljubiteljem svetovne kulinarike ali novim avanturistom dodobra razvajale barbončice… dobrodošli v Nigeriji, deželi okusnih ribjih dobrot…

SOLATA: Sveži avokado, paradižniki, korenje, špinačni listi, olivno olje, limonin sok, timijan (Zmbabve)

SLADICA: Tunizijska baklava z rožno vodo, oreščki, medom in sladkornim prelivom ter lonček sadne solate

GLASBA: Večeru bo nepozabno doživetje dodal krajši nastop odličnega bobnarja iz Burkine Faso, ki bo s bobnom Djemba dvignil energijo in gostom na obraze pričaral nasmehe ter zarisal nepozabne spomine. 

Cena celotnega menija je 18eur/osebo. V ceno je vključen 15-minutni glasbeni program, v kolikor je skupina vsaj 20-tih oseb. V primeru manjše skupine , znaša doplačilo za kulturni program 40eur.

“ŽEPU PRIJAZNO IN BARBONČICAM NEPOZABNO”

Ta meni izhaja iz dnevne ponudbe. Na voljo so različne glavne jedi in okusna Skuhnina predjed, solata in sladica. Preko teh menijev lahko odpotujete v številne države, glede na to, “katera je na vrsti” v naši restavraciji na dan vašega obiska. V prazničnih časih bomo potovali od Irana, do Sirije, Indije, Tunizije, Nigerije, Kenije, Zimbabveja, Bangladeša, Eritreje, Komorskih otokov…

Meni je na voljo vsak dan od ponedeljka do sobote , tako za skupine (do 18h), kot vse “posameznike”, po rednem ceniku Skuhne. Celoten meni zajema juho, predjed, glavno jed po izbiri, sladico, pijačo (13eur)

Dnevne menije in cenike si lahko ogledate tukaj, s klikom na “dnevni meni”

031338654, 041339978, info@skuhna.si, Trubarjeva 56, Ljubljana

(Opisani meniji predstavljajo okvir, na podlagi katerega lahko dodatno upoštevamo vaše individualne želje in oblikujemo ponudbo, ki vam bo 1a 🙂 Možne so različice menijev brez laktoze, glutena…


Danes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

22. WEB - kosilo

×

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zapri