.

KULINARIČNE DELAVNICE

“Vsaka jed v sebi nosi zgodbe ljudi, kraja in časa. Kuhar pa je tisti, ki receptom doda dušo, kar naredi jedi okusne in nekaj posebnega.”

V Skuhni organiziramo pestre kulinarične delavnice, preko katerih ne boste spoznali le kulinarike, temveč tudi številna kulturna ozadja posamezne države. Vse naše delavnice prepletajo kulinarične aktivnosti in kulturni vložki. Vodene so s strani migrantov, ki so se v teh državah rodili in odrasli. Vse jedi vedno pripravimo skupaj in jih ob prijetnem klepetu tudi pojemo. K nam pridite lačni dobrih jedi in zanimivih informacij. Potešili bomo še tako »sestradane«!

Cena 25eur/osebo, (akcija!) 20 eur/osebo ob hkratni rezervaciji za vsaj 3 osebe, za študente in dijake 15eur/osebo.

Delavnice potekajo ob četrtkih med 18h in 21h (23.2 bo delavnica potekala ob 19h do 22h).

divider

divider

Delavnice potekajo na Trubarjevi 56 v Ljubljani, od 18h do 21h, enkrat mesečno ob četrtkih.

divider

INDIJA

Kuharski mojster Om Raj, rojen v Indiji, vas bo preko delavnice popeljal po ulicah svoje domovine. Skupaj bomo pripravili sladke in slane prigrizke, ki so stalnica ulične kulinarične ponudbe. Preko pripovedovanja našega kuharja o svoji državi, boste začutili pravi vrvež mestnih ulic, ki nikoli ne spijo in izvedeli marsikatero zanimivo informacijo o Indiji…

…naš »sprehod« po ulicah indijskih mest, bomo pričeli s čajem masala. Ob prijetnem okusu ingverja bomo stopili korak naprej in se preizkusili še v pripravah domačih jedi, ki bi jih okusili, če bi za kosilo obiskali kakšen dom v Indiji. Po vseh dobrotah, bogatih z začimbami, si bomo ohladili jezik z osvežilnim napitkom Lassi iz jogurta in manga.

Ker pa mora biti konec sladek, si bomo pripravili še kakšno tradicionalno sladico.

divider

 ZIMBABVE

Z vami bosta kuhala George in Max, rojena v Zimbabveju. Skupaj bomo pripravili in tudi pojedli različne priloge in omake, ki bodo lahko od delavnice dalje, prinesla na vašo mizo malo svežine in okusne drugačnosti. Pečena rebrca v ingverjevem pivu, piščančja prsa s kikirikijevim maslom, zelenjavna omaka muriwo…   so le majhen delček novih mojstrskih receptov, ki jih boste spoznali ta dan. Za tiste, željni mao “drugačnosti” bomo pripravili še pečene gosenice, sušene drobne ribice… za vse, ki si želite “varnih” kulinaričnih tal, pa bomo pripravili čaj Tangando in še kaj 😉 …Za tisto, Skuhnino pikico na i, pa bomo poskrbeli s pripovedovanjem pripovedk, skupnim petjem tradicionalnih pesmi ter prikazom različnih kulturnih gest, kot so umivanje rok, pokloni, ploski rok…

Za rezervacije nas prosimo pokličite na 041339978 (Max Zimani) ali 031338654 (Teja Kuk) ali nam pošljite email na info@skuhna.si

Se veselimo,

Ekipa Skuhne


Danes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

22. WEB - kosilo

×

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zapri