INFO ZA MIGRANTE

Projekt SKUHNA smo razvili skupaj z migranti, ki živijo v Sloveniji. Če ste migrant/migrantka iz svetovnega juga (iz Afrike, Azije, Južne ali Srednje Amerike), znate pripraviti jedi iz rodne dežele in bi radi kulinarično ali drugo kulturno znanje delil z domačini, vas vabimo k sodelovanju. V Skuhni vam bomo nudili odskočno desko, preko katere boste imeli priložnost unovčiti svoje sposobnosti, se enakovredno udejanjati na trgu dela, obenem pa predstavljati in ohranjati svojo tradicijo.

  • Z izvajanjem kuharskih tečajev  z medkulturno noto. Idej je veliko in jih bomo prilagajali povpraševanju in sodelavcem: razmišljamo o sobotnih delavnicah, mesečnih, tedenskih, dnevnih tečajih, tečajih za samske, za pare, za turiste, za dedke z vnuki ali mame z otroki, za poročene, za otroke (vključno z dnevnim varstvom) in še in še se nam poraja v mislih. V veliki meri pa bo odvisno od vas.
  • S kuhanjem tradicionalnih jedi v naši restavraciji na Trubarjevi 56 v Ljubljani.
  • Z izvajanjem cateringa mednarodne hrane s kulturnim programom. Izvajamo pogostitve za različne organizacije, podjetja, pa tudi za privatne dogodke.
  • Z izvajanjem kulturnih programov (ples, petje, igranje glasbil, predavanja, predstavitve…)

Vabimo vas, da nas pokličete, nam pišete ali se oglasite v prostorih Skuhne na Trubarjevi 56.
Kontakt:  info@skuhna.si

 

INFO ZA PROSTOVOLJCE

Prostovoljci in prostovoljke ste pri SKUHNI več kot dobrodošli. S skupno močjo bomo uresničili cilje in dosegli, da bo projekt prerasel v pravo socialno podjetje, ki bo omogočalo zaposlitve, nam pa čim več medkulturnih druženj in novega znanja.

Dobrodošli ste na vseh področjih delovanja: od pomoči pri pripravi in izvedbi cateringov in kulinaričnih delavnic, do prevajanja, administrativne pomoči, organizacije dogodkov, pri promociji in različnih nalogah, ki se pojavijo sproti.

Prostovoljci in prostovoljke si glede na svoj interes, znanje in sposobnosti izberejo, pri katerih aktivnostih bi pomagali in koliko časa bodo temu namenil. Vedno stremimo k vzajemnosti. Tako se trudimo vzpostavljati odnose in način dela, ki izhaja iz želj, znanja in interesa po napredku vsakega posameznika ki se pridruži Skuhnini ekipi. Še posebej smo veseli prostovoljcev in prostovoljk, ki k nam pristopijo s svojimi idejami in iniciativami, ki jih potem skupaj skušamo realizirati. Srečujemo se na mesečnih sestankih.

Če vas zanima sodelovanje, vas prosimo, da nas kar pokličete na 031338654 ali pošljite email na info@skuhna.si.