.

Za otroke

Otroci so kot gobice, ki črpajo okoli sebe vse, kar jim ponudimo. Na podlagi tega ustvarijo samopodobo in podobo o svetu. Kanček raziskovanja še ne poznanega o Afriki, Aziji in Južni Ameriki, lahko s svojimi otroki doživite tudi v SKUHNINI RESTAVRACIJI ob okušanju naših okusnih jedi ali ob kulturnih dogodkih…

NOVO! Sobotne medkulturne brezplačne delavnice za otroke!

Vsako soboto se dobimo v Skuhni, na medkulturnih ustvarjalno – glasbenih otroških delavnicah, kjer bomo spoznali marsikateri kotiček Afrike!

…torej po sobotnem zajtrku se igramo do 11:30h! Vse delavnice so v zahvalo JSKD brezplačne 😉

Kaj bomo počeli?

25.11.2017 …s tolkalistom Issiakom iz Burkine Faso bomo izdelali prave mini bobne Djembe! Ja, otroški prstki bodo najprej izdelali in nato še malo zaigrali na te tradicionalne afriške inštrumente…(9:30h-10:30h)

2.12.2017 …Rushi, ki se je rodila v Bangladešu, nas bo naučila iz starih krpic in bleščečih malenkosti narediti pravo punčko, ki bo krasila police otroški sobic vaših otrok…(10h-11:30h)

9.12.2017 …Max nas bo popeljal preko slik in zanimih besed do svoje rodne države Zimbabveja. Potem pa se bomo podali v svet raznolikih afriških glasbil! V roke bomo prijeli marsikatero zanimivo glasbilo in skupaj tudi zaigrali! To bo glasno in polno življenja 🙂 (10h-11:30h)

16.12.2017 …Dalanda nam bo pripovedovala zanimivo Afriško pripovedko, ki pa je nekaj posebnega…vanjo bomo namreč preko plesnih gibov vstopili vsi in na koncu z nasmehi na obrazih spoznali nove plesne gibe in nove pravljične junake…(10h-11:30h)

23.12.2017 …Sharon nas bo popeljala po bogati Nigeriji…preko slik si bomo ogledali naravna čudesa, zanimive človeške izzume in nato poprijeli za kuhalnice ter si pripravili na kuharski delavnici okusne grižljaje za kosilo! (9:30h-11:30h)

Vse delavnice so primerne za starost +3 leta, starostne omejitve ni. V zahvalo JSKD so vse delavnice brezplačne. Zaželjene so rezervacije na 041339978, 031338654, info@skuhna.si!

Se vidimo ob sobotah v Skuhni na Trubarjevi 56 v LJ:)

Pridite na Trubarjevo 56, pa se NA KOSILU vsak dan srečamo nekje drugje, saj v naši restavraciji različni kuharji pripravljajo svoje tradicionalne jedi… v enem tednu lahko z otroki izbirate med 6timi različnimi “potovanji” Indija, Zimbabve, Kenija, Nigerija, Kolumbija, Kuba…vedno pa se na meniju najde jedi, ki so všečne tudi mladim “avanturistom”… poleg rednih menijev pa je na voljo tudi otoroški meni 😉


Prjeten družinski dogodek pa so lahko tudi naše PETKOVE VEČERJE, kjer lahko prisluhnete v živo različnim glasbenikom iz globalnega juga in okusite zanimive tradicionalne jedi…


Kako pri nas potekajo rojstnodnevne zabave, kulinarične delavnice, ustvarjalne medkulturne delavnice …si preberite v spodnjih vrsticah ali spremljajte naš FB ali novičke na www oz nas pokličite 🙂


Trubarjeva 56, Ljubljana, 041339978, info@skuhna.si, www.skuhna.si.

     OTROŠKI SKUHNIN MENI

…Kulinarično popotovanje za mlade nadebudneže…
OKUSNO, ZDRAVO IN TOPLO
Izbirate lahko med jedmi iz dnevne ponudbe.
Juha (vege ali mesna) 1,5 eur
Glavna jed (omaka + priloga po želji) 4eur
Skodelica solate 1,2eur
Sladica 1eur
MINI MENI: Glavna jed + Juha ali solata ali sladica 5eur
MAXI MENI Glavna jed + juha + solata + sladica 7eur
(včasih so določene jedi pekoče, zato prosimo izbirajte med nepekočimi)

MC’INDIJA
PAKORA – pečeni piščančji kosi ALI pečena zelenjava, v skorjici iz čičirikine moke z začimbami + krompirček/kruh/riž 4eur
MINI MENI: Pakora + Juha ali solata ali sladica 5eur
MAXI MENI Pakora + juha + solata + sladica 7eur
Pakora je znana ulična jed, ki izvira iz Indije. Danes jo najdemo širom po svetu, vse do Afrike in Evrope!

ZA ŽEJO ALI PA RAZISKOVANJE
Sirup skuhnine shrambice 2dcl, 1 eur
Mango sok 3,3dcl 2,6eur
Lassi sadni ali slani jogurtov napitek 1dcl 0,9 oz 0,8 eur
Ingverjevo brezalkoholno pivo (kot iz knjige 5tih prijateljev) 3,3dcl 1,5eur
Kolumbijska vroča čokolada ali Kolumbijska limonada s kokosovim mlekom 2dcl 2eur

*Otroški meni je namenjen otrokom do 8. leta starosti. 

OTROŠKE IDEJE ZA ŽELJNE RAZISKOVANJA 😉

Na potep po Ljubljanskem Gradu , ali ogled Hiše Eksperimentov ali obisk Lutkovnega gledališča, in za piko na i v Skuhno na kosilo! Vsak dan na voljo tudi otroški meniji!

PRAZNOVANJE OTROŠKIH ROJSTNIH DNI – drugačno, poučno in noro zabavno 😉

Oblikovali smo različne medkulturne programe, med katerimi lahko izbirate. Pripravite se na mednarodno popotovanje, ki vas popelje preko glasbe, plesa in kulinaričnih užitkov po Afriki, Aziji ali Južni Ameriki.

1) “Z LEJČI PO AFRIKI” plesno glasbena delavnica afriških gibov in ritmov

KAJ BOMO POČELI? Veliko plesali na žive in prijetne ritme afriške glasbe. Spoznali marsikateri plesni korak, poskok, poklon in obrat. Spoznali bomo tudi različne inštrumente in glasbene umetnike in glasbene zvrsti. Skozi ples in glasbo iz afriških držav, se bomo popeljali širom v svet.

ZAKAJ? Otrokom bomo skozi umetnost podali obilo užitkov in priložnost da se sprostijo, razživijo, zabavajo in ob tem širijo obzorja ter krepijo ustvarjalnost.

KDO? Delavnice so primerne za manjše ali večje skupine, manjše ali večje otroke, njihove starše ali pa kar stare starše. Vsebino delavnic prilagajamo starosti in številu udeležencev. Plesno glasbene delavnice vodi lutkovna animatorka, plesalka, igralka Lea Menard.

KJE? V prostorih Skuhne, Trubarjeva 56, Ljubljana

KDAJ? Torek ali sreda od 17:30h dalje

KOLIKO ČASA in CENA? 3 ure 100 eur (za celo skupino), 2 uri 80 eur, 1 ura 50 eur

ALI PA… Delavnice lahko potekajo tudi v drugih časovnih terminih, na vašem domu ali v Plesnem studiu XXV, na Parmovi v Ljubljani. Program lahko popestrimo tudi z udeležbo bobnarja in glasbenika Issiaka Sanou iz Burkine Faso. V tem primeru cena po dogovoru.

2) Dramsko-domišljijska igra “Popotovanje po bogati Afriki”

KAJ BOMO POČELI?

Skupaj z otroki bomo poiskali čaroben rdeč kovček, ki skriva skrivnosti sveta in si jih nekaj ogledali (čudovite izdelke izrezljane iz lesa, zanimive sadeže…). Potem bomo poklicali zimbabvejskega pilota Maxa, in z njim domišljijsko poleteli v Zimbabve, da si ogledamo še kakšen čudež več, ki ga kovčku ni uspelo prinesti s seboj. Preden bomo pristali na velikem in sodobnem letališču Harare v Zimbabve, si bomo z zraka natančno ogledali piramide (eden izmed sedmih čudes starega sveta), kilimadžaro (najvišjo Afriško goro, kjer je na vrhu sneg). Ko se bomo od velikih gor poslovili,  bomo že čisto blizu naše ciljne države preleteli Mosi-oa-Tunyo (Viktorijine slapove). Da, Afrika je velika in pestra. Na letališču se bomo vkrcali v domišljijski avtobus in si skozi okno ogledali visoke stavbe, hotele, tovarne, hiše, nakupovalna središča, široke ceste ki jih to glavno mesto premore. Izkrcali pa se bomo na travniku v lepem parku v centru mesta. Obiskala nas bo deček Takunda, ki je po rodu Zimbabvejec (v obliki lutke). Povedala nam bo malo o sebi in nas naučila peti pesmico, otroci  pa bodo za spremljavo zaigrali na tradicionalna zimbabvejska glasbila. Takunda pa bo otrokom odgovarjal tudi na vprašanja o tem kako živi, kaj najraje je, kakšne igrice se igra s prijatelji in kakšne jedi kuhata skupaj z mamo.  Preden se bomo poslovili, bomo otrokom zapeli pesem “Hakuna Wakajta”, ki se jo v Zimbabveju poje, ko se od nekoga poslavljaš.  Otroci pa bodo zopet zaigrali na glasbila, tokrat v drugačnem ritmu. Igra je najprimernejša za otroke v starosti 4-7 let.

Za kulinarične užitke poskrbi ekipa kuharjev iz Skuhne! (Primer afriške ponudbe)

A) SLANI IN SLADKI PRIGRIZKI afriških držav

Sambusa (hrustljavi Kenijski zavitek iz soje) + Khobz (Tunizijska pita z mesnim ali vege nadevom) + Falafel (Egipčanski čirikin polpet z jogurtovo polivko)+ Drobne sladice sveta  + Sirup skuhnine shrambice in brezplačna voda

Cena za do 10 otrok: 5eur/otroka, 6eur na odraslega. Količinski popusti

B) TOPEL OBROK iz Zimbabveja ali Tunizije ali Kenije, ki ga lahko pojemo kar z roko

Sadza – priloga iz pšeničnega zdroba ali bele polente + Muriwo – omaka iz pokuhane zelenjave + Nyama – goveje ali piščančje meso v omaki iz kikirikijevega masla + Drobne sladice sveta + Sirup skuhnine shrambice in brezplačna voda

Cena za do 10 otrok : 5eur/otroka, 6eur na odraslega. Količinski popusti

C) PRIGRIZKI SVETA IN TOPEL OBROK

Cena za do 10 otrok : 7 eur/otroka, 8 eur na odraslega. Količinski popusti

D) Meniji oblikovani po VAŠIH ŽELJAH, cena po dogovoru

 🙂 ni da ni… www.skuhna.si! 041339978, info@skuhna.siDanes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

22. WEB - kosilo

×

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zapri