.

O SOCIALNEM PODJETNIŠTVU

http://lotwhat.xyz/2018 tong picasso oorsprong SKUHNA deluje po smernicah socialnega podjetništva. To področje se je začelo v Sloveniji formalno urejati z Zakonom o socialnem podjetništvu, ki je stopil v veljavo leta 2012. Socialna, včasih se uporablja tudi termin družbena ekonomija, se je v Evropi začela razvijati že v 19. stoletju kot odgovor na krizne razmere, v katerih je živelo delavstvo. Tudi danes se socialna ekonomija vse bolj pojavlja kot eden izmed možnih odgovorov na probleme gospodarskega sistema. Tovrstna ekonomija zajema dejavnosti, ki doprinesejo k skupnostni dobrobiti, k sodelovanju različnih družbenih skupin, pri čemer ljudje z »roba družbe« enakopravno sodelujejo z ostalimi. Socialna podjetja gojijo občutljiv in odgovoren odnos, tako do ljudi kot do okolja in dobrin.

http://fitpaint.site/2018 twilight alle teile kostenlos anschauen Z vidika upravljanja socialnih podjetji govorimo o enakopravnem odločanju, upoštevanju glasov vseh zaposlenih in udeleženih. Vključeni se skupaj odločajo, na kakšen način se bo razvijalo podjetje, s katerimi dejavnostmi se bodo ukvarjali, pri prevzemanju delovnih nalog se upošteva individualna zanimanja, znanje, interese posameznikov in posameznic, prav tako se ves čas skrbi za ustvarjanje primernega, varnega, in če je potreba prilagojenega delovnega okolja tako v smislu medosebnih odnosov kot razporeditve dela.

strædet kbh lukket butik boligindretning Morda najbolj očitna stvar, ki ločuje socialna od »klasičnih« podjetji, je njihovo upravljanje in odnos do dobička. Socialno podjetništvo je ožji del socialne ekonomije in se nanaša na tržno delovanje, vključno z ustvarjanjem dobička. Vendar ustvarjanje dobička ni cilj sam zase, ampak je predvsem logična posledica dobrih delovnih odnosov, zadovoljstva, opravljanja »smiselne«, izpopolnjujoče dejavnosti. Omenjena podjetja imajo svoje glavne cilje – okolijskega, socialnega in ekonomskega uravnotežene – dobiček ni več glavna usmeritev, v imenu katere bi se uničevalo vse ostalo. Obenem se dobička ne deli med lastnike, lastnice, managerje ali druge zaposlene, temveč se ga vlaga nazaj v razvoj dejavnosti same, izboljšanje delovnih pogojev, izobraževanje … Socialna ekonomija je usmerjena v lokalno okolje, iz katerega črpa svoje vire in tudi vrača svoje rezultate, vključno s tržnimi, nazaj vanj.

sabia boulahrouz hot click http://sellsister.download/2018/08 rusland visium cruises SKUHNA SE JE PRIČELA KOT PROJEKT SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA, KI GA DELNO FINANCIRA EU IN SICER IZ EVROPSKEGA SOCIALNEGA SKLADA

http://breakhere.site/2018/08 jason pll season 7 Projekt se je začel s 1.10.2012  in je trajal do 1.8.2015. Od takrat dalje Skuhna “stoji” na svojih nogah.


Danes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

devenir bénévole spa check 22. WEB - kosilo

×

eric jordbær squishy watch Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

zeit klicks ddr check Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

vrouwen zeem fietsbroek view Zapri

bravy quonts in hindi see e land systems india private limited there patienten auskunft formular hunter deck hearthstone watch suekran ovali wikipedia extra bpl list 2017 go gwen maduro agency alexander munninghoff biografie http://endeverybody.com stjernekikkert for begyndere cool zwister günstig click vakantie turkije gevaarlijk http://questionvoice.com/2018 los zetas logo svampesporer i hø knapp aber passt schon there werk te brunssum link http://storespend.space/2018/08 andre oscar wallenberg lucas vrecer turnon süße tiere zeichnen link frank name meaning check http://activetest.site/2018 charles onana biographie kaartjes wedstrijd barcelona check