.

PETKOVE VEČERJE z glasbo v živo

 Petkove večerje v Skuhni so pravo malo medkulturno doživetje. Preko glasbe v živo, okusov ter vonjav Afrike, Azije in Južne Amerike, spoznavamo razprostranost našega sveta.

Oblikovali smo 5 hodne menije (na voljo vsak petek od 19h dalje), ki bodo tekom večera razvajali vaše barbončice. Ob okvirno 20:30h pa gostujemo raznolike glasbenike iz globalnega juga, ki večer naredijo nekaj posebnega s 15 minutnim nastopom v živo.

Vabljeni v petek, 24.8.2018 v našo Skuhno.  V živo nam bo Issiaka Sanou iz Burkine faso zaigral na bobne in druge inštrumente…

divider

GLASBENI PROGRAM v  avgustu 2018:

 

Argentinska glasbila in improvizacijska glasba z Guillermom (24.8.2018)

Afriška glasba s pevskim zborom SANKOFA (31.8.2018)

 Celoten meni z glasbenim programom 15 eur (vege), 17eur (riba, piščanec z bananano oz jagenček) Možen izbor le glavne jedi oz posameznih hodov. Glavna jed 9eur  (vege), 11eur (riba, piščanec z bananano oz jagenček); dodatni hod 2eur.

(večerja na voljo od 19h daje, kulturni program ob okvirno 20:30h)

divider

041339978, info@skuhna.si, www.skuhna.si., Trubarjeva 56, Ljubljana


Kaj bomo jedli?*

Tokrat bodo na voljo dobrote iz Bangladeša, Indije, Tunizije, Kenije…predjed, juha, glavna jed po izbiri (ribja, veganska, mesna), sladica in pijača za zaključek večera.

PREDJED: Samosa – zavitek iz testa s kumino ter krompirjevim nadevom ter grahom z začimbami  + mango chatney – rahlo pekoče (Indija)

JUHA: Juha iz sladkega krompirja, bučke maslenke, kikirikijevega masla, currya in svežega ingverja (Zimbabve)

SOLATA: Drobno rezano zelje, korenje in paradižnik, paprika, kumare, limonin sok, meta, popečeni koruzni kruhek ter granatno jabolko (Sirija)

GLAVNE JEDI

(ribja) “Fish tika” Pečena riba (orada), marinirana s svežim ingverjem in česnom, curryem in ingverjem + pečeni krompirček s kurkumo, belim in črnim sezamom + zelenjavna priloga (Bangladeš)

(vege) Hrustljavi trikotni zavitki “Sambuse” s sojinim nadevom (Kenija) + “Shakshuka” pokuhana zelenjava (paprika, melancani, paradižniki, bučke…) s tabila mešanico začimb (kumina, chili flakes, mleti koriander in česen) ter po želji pokuhano jajce na oko (Tunizija)

(mesna) “Rogan Josh” jagenček v tradicionalni indijski omaki z ingverjem, kardamomom,cimetom, klinčki, črnim poprom, kumino + basmati riž s celimi začimbami

(mesna) “Jibarito” pečene platano banane z nadevom iz mariniranih piščančjih prsi ter sveže zelenjave ter avokadovim prelivom

Skuhnina sladica (Chia puding s sadjem in oreščki ter rolice iz vlečenega testa ter nadevom iz oreščkov ter rožne vode)

ZA PRIJETEN ZAKLJUČEK VEČERA Čaj z limono

Cena: 15eur (vege)/ 17eur (jagenček) & (riba) = celoten meni z glasbo v živo 

ali glavna jed 9eur/ 11eur (jagenček) & (riba), dodatni hod 2eur

Rezervacije – 041339978

 

divider

 Da boste lažje izbrali večer, ki bo “po meri” vašim željam, si lahko malo več o naših glasbenikih ogledate in preberete tukaj!
Namig: Petkov večer v Skuhni je odlična ideja kje preživeti romantičen večer v dvoje ali kje praznovati rojstni dan ali deliti prijetne trenutke z bližnjimi ob zimskih praznikih...ob nakupu darilnega bona, je lahko to tudi super ideja s čim razveseliti svoje najdražje…

Rezervacije (info@zavodglobal.org, 041339978, 031338654).

divider

“Vozovnico” rezervirate še pravi čas na 031338654, 041339978 ali zavodglobal@gmail.com

Skuhna… kolikor ljudi, toliko dogodkov, ki ustvarjajo nepozabne spomine…

divider

divider


Danes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

22. WEB - kosilo

×

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zapri