.

O SKUHNI

Kdo smo?

Socialno podjetje, katerega glavna cilja sta večati zaposlitvene možnosti migrantov iz globalnega juga ter zbliževati ljudi različnih kultur. Tržimo domačo, okusno avtentično kulinariko Afrike, Azije in Južne Amerike. Jedi pripravljajo in predstavljajo migranti iz posameznih držav. 

Tradicionalne dobrote lahko okusite v naši lični restavracji »brez sten« na Trubarjevi 56 v Ljubljani, kjer vas čakajo vsak dan od ponedeljka do sobote sveže dobrote iz druge države sveta. Z nami lahko »vsak dan odpotujete kam drugam«. Trenutno v Tunizijo, Kenijo, Zimbabve, Argentino, Gambijo, Maroko, Indijo, Bangladeš, Alžirijo, Filipine, Egipt in še kam!

Kulinarične užitke lahko doživite tudi v obliki cateringov s kulturnimi programi. Naše cateringe odlikuje svežina v kulinarični ponudbi in možnost dodatne ponudbe –  kvalitetnih kulturnih programov. Zamislite si poroko, kjer vam ljubezenske pesmi poje afriški pevski zborček, v ozadju nežno igra tolkalska zasedba zahodno afriških tolkalistov, ko pa se razvne žur, zabobnajo na djeme in zaplešejo afriške plesalke. Ves prostor pa ljubezensko vzdušje prepletajo vonji mednarodnih začimb. Naši cateringi so popestrili tudi že marsikatero poslovno srečanje, na primer na Gospodarski zbornici Slovenije, Centru za finance, Fakulteti za družbene vede, SIOUG skupini…

Smo »več kot le hrana«, saj preko kulturno-izobraževalnih elementov, ki se pletejo v Skuhni, razkrivamo kulturne skrivnosti, ki se skrivajo v jedeh. V Skuhni se pletejo pestri, unikatni in zanimivi kulturni programi

  • Petkove večerje z zgodbami sveta Kulturne »poslastice« organiziramo vsak petek, kjer vas pričakamo s Skuhnino večerjo s pet hodnimi meniji tradicionalnih jedi, ki jih prepletajo zgodbe sveta. Preko glasbe, plesa, pripovedovanj vam namreč razkrivamo številne tančice, ki se skrivajo v kulturnem ozadju jedi. (vsak petek ob 19h)
  • Kulinarične delavnice
  • Aktivnosti za otroke (rojstni dnevi, počitniške aktivnosti, ustvarjalne medkulturne delavnice…)

Na voljo tudi rojstnodnevna praznovanja za otroke in odrasle, dostava jedi za skupine, najem kuhinje in kuharskega otočka za delavnice…

Od kod ideja?

Skuhna se je razvila v zavodu Global, ki je v socialno podjetniško dejavnost združila bogato kulinarično znanje migrantov iz Afrike, Azije in Južne Amerike, z željo večinske populacije v Sloveniji, po spoznavanju oddaljenih koščkov zemlje. Ideja se poraja iz načina razmišljanja, da nas raznolikost bogati in medsebojno sodelovanje vsestransko vliva moči.

Korak za korakom postajamo socialno podjetje, ki ga odlikujejo strokovne kulinarične storitve, pretkane z vrednotami, kot so spoštljivi medsebojni odnosi, strpnost, soodgovornost, družbeno odgovorno delovanje, ozaveščenost in timsko delo. Aktivnosti izvajamo s srcem in zato v Skuhni velikokrat odmeva smeh, iz hrane pa žari dobra volja in okuse prežema pozitivna ustvarjalna energija, ki jo lahko ustvari le ekipa ljudi, ki ji je skupno to, da jo združujejo ljudje iz povsod po svetu.

Naše poslanstvo je večplastno:

Z razvojem aktivnosti želimo omogočiti čim večim migrantom iz globalnega juga, da vstopijo na trg dela v vrednih in spoštovanih vlogah, kjer tržijo svoja znanja, spretnosti, ideje, lastno kulturno dediščino.

Želimo omogočiti večinski slovenski populaciji in pripadnikom manjšinskih skupnosti, da ustvarjajo pozitivne medsebojne interakcije, ki vodijo v soustvarjanje strpne, razgledane, ozaveščene in trajnostno naravnane družbe.

Želimo večinski populaciji v Sloveniji nuditi možnost, da  skozi kulinariko ter druge kulturno-izobraževalne dogodke spoznava številne kulture in ljudi sveta.

Naše poslanstvo nas vodi, da pri poslovanju upoštevamo cilje in načela socialnega podjetništva.

Želimo delovati družbeno odgovorno.

Zgodovina Skuhne na kratko:

Preprosta a dobro premišljena socialno podjetniška ideja Teje Kuk in Maxa Zimanija je pridobila subvencijo MDDSZ z namenom spodbujanja razvoja socialno podjetniških idej v Sloveniji. Pridobljen finančni znesek, nam je med oktobrom 2012 in julijem 2015 omogočil varen in kvaliteten razvoj in zagon prvih tržnih aktivnostih Skuhne. Naša prva tržna aktivnost so bili cateringi. Dobiček iz teh aktivnosti ter izjemno dobra ekipa prostovoljcev in vključenih migrantov ter želja številnih po okušanju naših jedi, nas je popeljala do točke, da smo maja 2014 ponosno odprli mednarodno restavracijo na Trubarjevi 56, katere vodja kuhinje je Om Raj iz Indije.

Skuhna od poletja 2015 ponosno finančno “stoji na svojih nogah”… od poletja 2017 smo tudi uradno registrirani kot socialno podjetje, ki ga ustvarjamo in vodimo Om Raj, Max Zimani in Teja Kuk.

 

Vizija:

Skuhna ves čas poka od idej, kaj vse še lahko ustvarimo. Razvija se na podlagi znanj, interesov, idej celotne ekipe. Aktivnosti izvajamo s srcem in zato v Skuhni velikokrat odmeva smeh, iz hrane pa žari dobra volja in okuse prežema pozitivna ustvarjalna energija, ki jo lahko ustvari le ekipa ljudi, ki ji je skupno to, da jo združujejo ljudje iz povsod po svetu.


Danes gremo v Indijo, Iran, Bangladeš

22. WEB - kosilo

×

Za vašo boljšo uporabniško izkušnjo uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate. Podrobnosti hrambe so pojasnjeni v splošnih pogojih. Uporabo piškotkov lahko kadarkoli onemogočite, vendar vam v takem primeru spletna stran ne bo delovala pravilno več info

Podlaga za obvestilo je novi Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati s 15. 1. 2013. Zakon je uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zapri