Otroci so kot gobice, ki črpajo okoli sebe vse, kar jim ponudimo. Na podlagi tega ustvarijo samopodobo in podobo o svetu. Kanček Afrike, Azije in Južne Amerike, lahko s svojimi otroki doživite tudi v SKUHNINI RESTAVRACIJI ob okušanju naših okusnih jedi ali ob kulturnih dogodkih…

Enkrat letno v Skuhni organiziramo cikel brezplačnih ustvarjalno – kulturnih delavnic za otroke. V letu 2018 smo novembra in decembra risali mandale, izdelovali punčke iz cunj iz Bangladeša, spoznavali tolkala iz zahodne afrike, peli z afriškim pevskim zborom ter se preizkusili v afriških plesnih gibih… predvidoma novembra 2019 bomo izvedli nov set delavnic. Program bomo objavili oktobra 2019 na www in fb. Hvala JSKD za podporo!

 

DRUŽINSKI DAN? Ljubljana je lahko za tovrstne dogodivščine pravi raj… vzemite si čas in obiščite lutkovno gledališče, kakšno galerijo, muzej ali pa Hišo eksperimentov… za piko na i popolnemu dnevu pa vabljeni na KOSILO mednarodnih dobrot! …vedno poskrbimo, da se na meniju najde jedi, ki so všečne tudi mladim “avanturistom”… poleg rednih menijev pa je na voljo še otoroški meni.

 

DRUŽINSKI VEČER? Prijeten dogodek so lahko tudi naše  PETKOVE VEČERJE, kjer prisluhnemo v živo različnim glasbenikom iz globalnega juga in okusite zanimive tradicionalne jedi…(na voljo otroški meniji, primerni za starost do cca 11 let). Več info pa tukaj.

 

ROJSTNI DAN?

Seveda, kuhanje in kulturno ustvarjanje sta tu doma 😉

a) AFRIŠKI PLES (spoznavanje plesnih gibov preko pripovedke) in pogostitev /starost +3/

b) AFRIŠKA GLASBILA (spoznavanje, igranje, izdelovanje lastnih bobnčkov) in pogostitev /starost +6/

c) NIGERIJSKE DOBORTE (kuharska delavnica z glasbeno pripovedko) in pogostitev /starost +5/

d) PREDSTAVA “popotovanje po bogati Afriki” in pogostitev

Za več informacij in ponudbo nas prosimo kontaktirajte na 031338654, info@skuhna.si