Hvala iz Skuhne…Ko ti virus zagode, je čas za nove zgodbe ;)

posted in: Novice | 0

Minilo je že 5 let, odkar je restavracija Skuhna na Trubarjevi 56 pričela delovati na polno (beri “na solo” brez finančne podpore)!
Ostajamo zvesti svojemu poslanstvu, povečanje zaposljivosti migrantom svetovnega juga in podati širši množici ljudi prostor, kjer lahko okusijo kulinariko Afrike, Azije in Južne Amerike ter spoznajo raznolikih in bogatih kultur teh delov sveta in ob tem soustvarjati medkulturno družba.

Z nami je sodelovalo preko 50 migrantov. Nekatere so redno zaposleni pri nas ali v drugih restavracijah, mnogi pa so si z nami nabrali dovolj delovnih izkušenj in socialne opore za uspešno nadaljevanje poslovne poti v drugih panogah.
Vemo, da je naša pot uspeha tesno povezana tudi s sodelovanjem z vami. V tem času so med drugim o nas napisali v New York Timesu in v novi publikaciji Lonely Planeta in smo bili (skorajšnji:)) zmagovalci “Best World Cuisine Restaurant 2019” v publikaciji In Your Pocket!

Skuhna je registrirana kot socialno podjetje in od 2015 ponosno finančno stoji na svojih nogah. Priznamo, da je trenuten položaj s Covod-19 močno finančno vplival na nas. Tako kot mnogi, smo tudi mi sedaj na prelomnici.

Radi bi vas obvestili, da smo s četrtkom 4.6.2020 ponovno odprli vrata za vas. Za začetek bomo kosila ponujali vsak delovni dan od 11h do 17h. Če bo lepo vreme bomo tudi ob četrtkih in petkih na Odprti kuhni.

Vsekakor pa vam sporočamo, da smo pripravljeni ponujati izvrstne cateringe, kosila ali večerje za skupine za vaše dogodke kadarkoli in kjerkoli. Le pokličite na 031338654 oz. 041339978 ali  nam pišite na info@skuhna.si.

Veselimo se vašega obiska naše Skuhne!

Imamo pa še eno veselo novico: Od sedaj naprej imamo par mizic tudi zunaj na sončku! 😉

Še vedno pa lahko povabite vaše bližnje ali poslovne partnerje na naše petkove večerje, kjer gostimo tudi Afriški pevski zbor Sankofa!

Hvala za vso podporo do sedaj in hm, ob vaših novih naročilih bomo skočili od veselja v zrak ;))

Lep pozdrav iz Skuhne

Dawit Newayu, Sharon Lence, Teja Kuk, Nyasha Zimani, Om Raj ter Max Zimani.