Spoznajte kulinarične skrivnosti iz Afrike, Azije in Južne Amerike!

Mednarodno Skuhnino ekipo prepleta bogastvo kulture in kulinarike. Le to smo združili tudi v obliko kuharskih delavnic!

Iz prve roke boste spoznali domače recepte naših kuharjev, ki so jih prevzeli od svojih mam in babic v rodni deželi. Skupaj bomo vihteli kuhalnice in ob prijetnem druženju vse jedi tudi okusili. »Glavna začimba« naših delavnic pa so kulturne zanimivosti, ki se skrivajo za jedmi in jih boste izvedeli od izvajalcev delavnic.

PC

Na »meniju« imamo sledeče države:

Platano banane, avokado, okra, curry, pekoči feferoni, sveži timijan in rožmarin, cassava, kokosovo mleko, hibiskusovi cvetovi, mlete peške melon in še marsikaj zanimivega bomo uporabili ob kuhanju dobrot iz NIGERIJE!

Sharon Mawgli Lenče nas bo preko jedi in pripovedovanj popeljala do svoje domače dežele.

Se vidimo!

PC

S čebričkom in vrčem tople vode si bomo pred obedom umili roke. V zahvalo za dobre jedi bomo drug drugemu na prav poseben način zaploskali. Sadzo ter muriwo bomo jedli z roko, ob receptu muriwa pa spoznali kaj okusnega lahko pripravimo z odvečnimi listi zelja ali mladimi listi bučk iz domačega vrta. Za tiste, ki ste se vedno želeli sprehajati po zanimivih tržnicah sveta in okušati malo drugačne jedi imamo pripravljeno tudi nekaj “avanturističnega”!

V manjših vasicah te države otroci skačejo po vrečah arašidov, jih olupijo, babica pa iz njih na domači “mašnici” pripravi okusno, kar malo sladko kikirikijevo maslo. Kako le to spremenimo v okusno omako in kako lahko mango, baobab in banane združimo v odlično sladico ter še marsikatero kuharsko skrivnost in kulturno zanimivost boste izvedeli na Trubarjevi 56!

PC

Curry, kurkuma, ingver, kumin, garam masala, klinčki, koriander, kardamom…ja, indijskim začimbam ga skorajda ni konca. Na kuharski delavnici “Iz Indije” bomo pobližje spoznali moč in skrivnosti začimb ter kako jih spretno uporabljati v jedeh, ki nam povrnejo zdravja ter na barbončicah pustijo majhno revolucijo. Sladki in slani prigrizki, okusne lečine omake, v popolnost skuhan basmati riž, butter chicken ter masala čaj bodo od sedaj naprej lahko razvajale vaše prijatelje in družinske člane.

PC

M

Otroške kuharske delavnice – ker ga ni čez zabavno in ustvarjalno učenje!

Na začetku bomo s Tejo poiskali čarobni kovček in pokukali kaj vse se v njem skriva. Ja, svet je poln zanimivih stvari! Ogledali si bomo globus, razširili roke v krila in odleteli (po izbiri) v ZIMBABVE z Nyasho, INDIJO z Omom ali v NIGERIJO s Sharon. Skozi elemente Montesory pedagogike bomo otroke popeljali v svet kulinaričnega ustvarjanja. Ker pa je veliko zgodb zavitih v tančice jedi, jih bomo skozi pripovedovane pravljice in glasbo ter igre skupaj tudi spoznali. Kaj vse smo doživeli vam bodo povedali kar otroci sami, ko boste skupaj z njimi uživali ob prav posebnem nedeljskem kosilu.

PC
M
Termini in cenik:

Za odrasle (13+)

Indija 24.9.2019, Nigerija 8.10.2019, Zimbabve, 24.10.2019,

Ob torkih od 18h do 21h – 40eur/osebo

Za otroke (5+)

Ob nedeljah od 9h do 12h – 20eur/otroka

Nigerija – 29.9.2019, Indija  27.10., Zimbabve, 22.12.2019

+ 5 eur nedeljsko kosilo na odraslega “gosta” našega mladega kuharja.

Skuhna – Trubarjeva 56, Ljubljana

031338654, 041339978, info@skuhna.si

FB, Instagram

Skuhna je v letu 2019 razvijala kulinarične delavnice ob mentorstvu Vile Podvin z Urošom Štefelinom ter Špele Vodovc iz Cook and Eat Slovenia.

Mentorstvo je finančno podprlo ministrstvo za kulturo, znotraj projekta “S kulturo do dela!”.