Z dnevnimi kosili vas “vsak dan popeljemo kam drugam”. Kje se nahajamo, pa je odvisno od domačih receptov naših kuharjev.

Pakora – hrustljavo popečena zelenjava s skorjico iz čičerikine moke (Indija)

Sambusa – Trikotni zavitek z nadevom iz zelene soje (Kenija)

Vsak dan naš kuhar pripravi 2 okusni juhi po lastnem navdihu, katere spremlja nota svežine in okusnih začimb. Veganske, ribje ali mesne…

NYAMA – Piščančja prsa v omaki s kikirikijevim maslom, koruzo in jajčevci

YENGURUVE – Marinirana svinska rebrca s prahom gorčičnih semen, ingverjem, celim črnim poprom, kuhana v ingverjevem pivu

MURIWO – V ponvici poparjeno drobno rezano zeleno zelje ter listi brstičnega ohrovta

SOYA – Sojino meso v kremni curry omaki z zeleno bučo ter pokuhan zeleni grah

PRILOGE:

Sadza – bela kepica kuhane bele polente

Riž s kurkumo

Krompirček iz pečice s svežo baziliko in limoninim sokom

BEEF TAJIN – Goveje meso, pokuhano s svežim koriandrom, kumino, cimetom, ingverjem, vloženimi limonami, čičriko, rezinami pokuhanega jajca

SHAKSHUKA – Koščki rdeče buče, paprike, paradižnikov, zelene buče v rahlo pekoči omaki s koriandrovimi semeni, klinčki, cimetovimi plačkami, kumino + pokuhano jajce na oko (rahlo pekoče)

MUHAMAR – Pišančje kračke, marinirane s svežim rožmarinom, limono, pečene v pečici v omakici iz kurkume, klinčki, čebule ter oliv

SFAKSYA – Marinirana riba vitki som, pečena v ponvici z jajčevci, papriko, svežimi feferoni ter ras el hanout mešanico začimb (rahlo pekoče)

PRILOGE

KUS KUS z grahom in klinčki

Krompir iz pečice s kumino, limono ter rezinami jajčevcev

Hlebček sveže pečenega kruha s kurkumo in črnim sezamom

DODO – Mleto goveje meso, curry, timijan, ingver, sveži paradižniki, korenje, paprika, pečene platano banane (nežno pekoče)

CHICKEN COCONUT CURRY – Piščančja prsa v omaki s kokosovim mlekom, rožmarinom in curryem

SHAGA – Pokuhan sladki krompir, bučke, sveži feferoni, brokoli v omaki s tamarindom, ingverjem, pokuhanimi listi bučk, drobnjakom, muškatnim oreščkom in popečeno okro

EFO  – Špianačni listi, gobe in »black eye« fižol s palmovim oljem (nežno pekoče)

PRILOGE

JOLLOF RICE – riž s paradižniki, širokim naborom drobno rezane zelenjave, lovorjevimi listi, prekajeno papriko

FUFU – kuhana kepica pšeničnega zdroba

POTATO COCONUT FLOWER – krompirček iz pečice s hrustljavo skorjico iz kokosove moke

BEEF BHUNA – Goveje meso, marinirano z ingverjem, česnom, čilijem, semeni kumine, mlete kurkume in koriandra, pokuhano v omaki z gee maslom, klinčki, črnim in zelenim kardamomom, zelenimi čiliji, limoninim sokom, svežim koriandrom ter jogurtom (rahlo pekoče)

YELLOW DAL – Rumena leča v aromatični omaki z gorčičnimi semeni, semeni kumine, grškim senom, komarčkom, črniko, asafoetido  ter sojino omako (rahlo pekoče)

CHICKEN MASALA – Piščančja prsa v omaki s curryem, kurkumo, čiliji, koriandrom, kardamomom, cimetom, kumino, jogurtom  ter pestom iz ingverja, česna in čebule

CORMA – Cvetača v kremni omaki s široko paleto začimb, kot so briyani masala, kardamom, cimetove palčke, lovorjevi listi ter gee maslo in mleti mandlji

PRILOGE

Basmati riž z rožno vodo ter drobljenimi listi vrtnic

Ruti – tanek kruhek, pečen v ponvici (vsebuje jogurt)

Aloo vorta – zmečkan kuhan krompir s svežo meto, čebulo, rdečimi feferoni

OMAKE

FESENJAN – Piščančja prsa, marinirana s kurkumo in črnim poprom, popečena na olivnem olju in pokuhana v omaki z orehi ter granatnim sirupom.

KOOBIDEH – Mleto goveje meso s kurkumo, naribano čebulo, črnim poprom, sumac začimbo in žafranovo vodo – pečeno v pečici + popečeni paradižniki ter rumenimi feferoni + jogurt z meto in kumarami

 ADASI – Zelena leča, korenje, krompir, paradižniki, kurkuma, zelena, mleta rdeča paprika, sveži koper, sveži mint, suha limona omani, sumac

KHORAK BADEMJAN – Pokuhani melancani, sladka rumena paprika, kosi paradižnika v omaki s kurkumo, curryem in zelenim poprom

PRILOGE

Jeweled Rice: basmati riž z oreščki ter suhim sadjem

Dopiazeh Aloo:  Krompir, pečen v pečici s čebulo, paradižnikovo omako, listi grških semen, rdečim poprom, kurkumo

Bearbari bread: kvašen kruhek z belim sezamom

OMAKE

Kolumbija: Piščančja prsa v omaki s svežimi pomarančami in koriandrom

Zimbabve: »Mombe« Goveje meso v omaki s kikrikijevim maslom, ingverjem ter kajenskim poprom

Indija: »Paneer Makhani” Panir sir v kremni omaki s paradižniki, garam masalo, limoninim sokom, zelenimi čiliji, semeni kumine, arašidovo olje, koriander

Filipini: cvetača, korenje, zeleni stročji fižol (originalno white peas), mlada koruza, zelena paprika, Zelje, ingver, česen, sojina omakica

PRILOGE

Sveže pečeni krompirček z ingverjem

Kruh z belim sezamom

Riž s kardamomom

 

Solatni bar – 3eur mala / 5eur velika

Skuhnina skodelica solate – 3eur

Dnevna solatna skleda + sveži kruhek – 6eur

 

Cigars – zavitek z nadevom iz oreščkov in rožne vode ter medenim prelivom (Tunizija)

Burfy – masleni piškotki iz čičerikine moke (Indija)

Chia puding – chia semena s kokosovim mlekom in čokolado

Predjed: 2,5eur

Juha: 2eur

Topel obrok: 6eur (kombinacija priloge + vege ali mesne jedi po izbiri)

Solata: 3eur (Skuhnina skodelica solate ali majhna solata iz samopostrežnega bara) & 5eur (velika solata iz samopostrežnega bara) & 6eur (dnevna solatna skleda)

Sladica: 2eur

“Paketki”

” I like it”  Juha + topel obrok + juha = 7eur

“I have to have it” Predjed + juha + topel obrok + solata + sladica = 13,5eur

Celoten meni (z objavami morebitnih sprememb) se nahaja na FB.

Skuhna – Trubarjeva 56, Ljubljana

031338654, 041339978, info@skuhna.si

Gostje o nas…tripadviserfacebookhappycow