Z dnevnimi kosili vas “vsak dan popeljemo kam drugam”. Kje se nahajamo, pa je odvisno od domačih receptov naših kuharjev.

Ponujamo veganske, ribje, mesne tople jedi, okusne juhe, solatni bar, predjedi in sladice.

Vabljeni od ponedeljka do sobote od 11:30h dalje na Trubarjevo 56.

 Tudi na študentske bone!

V spodnjih vrsticah se nahaja opis toplih jedi naše ponudbe dnevnih kosil.

Vsak dan lahko izbirate med različnimi “omakami” ter “prilogami” in si po svoji želji sestavite kosilo. Cenovni okvir: 5,5 do 6eur.

Celoten meni (z objavami morebitnih sprememb) se nahaja tudi na FB.

OMAKE

DODO – Mleto goveje meso, curry, timijan, ingver, sveži paradižniki, korenje, paprika, pečene platano banane (nežno pekoče)

CHICKEN COCONUT CURRY – Piščančja prsa v omaki s kokosovim mlekom, rožmarinom in curryem

SHAGA – Pokuhan sladki krompir, bučke, sveži feferoni, brokoli v omaki s tamarindom, ingverjem, pokuhanimi listi bučk, drobnjakom, muškatnim oreščkom in popečeno okro

EFO  – Špianačni listi, gobe in »black eye« fižol s palmovim oljem (nežno pekoče)

PRILOGE

JOLLOF RICE – riž s paradižniki, širokim naborom drobno rezane zelenjave, lovorjevimi listi, prekajeno papriko

FUFU – kuhana kepica pšeničnega zdroba

POTATO COCONUT FLOWER – krompirček iz pečice s hrustljavo skorjico iz kokosove moke

…Nigerijske dobrote pri nas kuha Sharon…

OMAKE

BEEF TAJIN – Goveje meso, pokuhano s svežim koriandrom, kumino, cimetom, ingverjem, vloženimi limonami, čičriko, rezinami pokuhanega jajca

SHAKSHUKA – Koščki rdeče buče, paprike, paradižnikov, zelene buče v rahlo pekoči omaki s koriandrovimi semeni, klinčki, cimetovimi plačkami, kumino + pokuhano jajce na oko (rahlo pekoče)

MUHAMAR – Pišančje kračke, marinirane s svežim rožmarinom, limono, pečene v pečici v omakici iz kurkume, klinčki, čebule ter oliv

SFAKSYA – Marinirana riba vitki som, pečena v ponvici z jajčevci, papriko, svežimi feferoni ter ras el hanout mešanico začimb

PRILOGE

KUS KUS z grahom in klinčki

Krompir iz pečice s kumino, limono ter rezinami jajčevcev

Hlebček sveže pečenega kruha s kurkumo in črnim sezamom

…Tunizijske dobrote ustvarjamo s Hichamom…

 

OMAKE

FESENJAN – Piščančja prsa, marinirana s kurkumo in črnim poprom, popečena na olivnem olju in pokuhana v omaki z orehi ter granatnim sirupom.

KOOBIDEH – Mleto goveje meso s kurkumo, naribano čebulo, črnim poprom, sumac začimbo in žafranovo vodo – pečeno v pečici + popečeni paradižniki ter rumenimi feferoni + jogurt z meto in kumarami

 ADASI – Zelena leča, korenje, krompir, paradižniki, kurkuma, zelena, mleta rdeča paprika, sveži koper, sveži mint, suha limona omani, sumac

KHORAK BADEMJAN – Pokuhani melancani, sladka rumena paprika, kosi paradižnika v omaki s kurkumo, curryem in zelenim poprom

PRILOGE

Jeweled Rice: basmati riž z oreščki ter suhim sadjem

Dopiazeh Aloo:  Krompir, pečen v pečici s čebulo, paradižnikovo omako, listi grških semen, rdečim poprom, kurkumo

Bearbari bread: kvašen kruhek z belim sezamom

OMAKE

BEEF BHUNA – Goveje meso, marinirano z ingverjem, česnom, čilijem, semeni kumine, mlete kurkume in koriandra, pokuhano v omaki z gee maslom, klinčki, črnim in zelenim kardamomom, zelenimi čiliji, limoninim sokom, svežim koriandrom ter jogurtom (rahlo pekoče)

YELLOW DAL – Rumena leča v aromatični omaki z gorčičnimi semeni, semeni kumine, grškim senom, komarčkom, črniko, asafoetido  ter sojino omako

CHICKEN MASALA – Piščančja prsa v omaki s curryem, kurkumo, čiliji, koriandrom, kardamomom, cimetom, kumino, jogurtom  ter pestom iz ingverja, česna in čebule

CORMA – Cvetača v kremni omaki s široko paleto začimb, kot so briyani masala, kardamom, cimetove palčke, lovorjevi listi ter gee maslo in mleti mandlji

PRILOGE

Basmati riž z rožno vodo ter drobljenimi listi vrtnic

Ruti – tanek kruhek, pečen v ponvici (vsebuje jogurt)

Aloo vorta – zmečkan kuhan krompir s svežo meto, čebulo, rdečimi feferoni

OMAKE

TOFU KADAI – Tofu sir v omaki z začimbami (curry listi, črni poper, klinčki, kurkuma, ingver, česen, garam masala) ter večjimi kosi pokuhane paprike, paradižnikov in čebule

DAL – Pokuhana črna leča  v aromatični omaki s pestom iz ingverja in currya ter lovorjevim listom, cimetovimi palčkami, koriandrom, kumino

CHICKEN MASALA – Piščančja prsa v tradicionalna masala omaki s koriandrom, kumino, sladkimi čiliji, grškimi semeni

PORK VINDALOO – Svinjsko meso v omaki iz široke palate začimb  (garam masala, kumina, klinčki, črni poper, kardamom, lovorjev list in curry  listi, kurkuma) ter belim kisom, limoninim sokom, rdečim vinom

PRILOGE

CHAPATI – tanek kruhek, pečen v ponvici

BUTTER LEMON RICE – basmati riž z limono in maslom

POTATO WITH FRESH GINGER – krompir iz pečice s svežim ingverjem

 

OMAKE

NYAMA – Piščančja prsa v omaki s kikirikijevim maslom ter koruzo in grahom

YENGURUVE – Marinirana svinska rebrca s prahom gorčičnih semen, ingverjem, celim črnim poprom ter kuhana v ingverjevem pivu

MURIWO – V ponvici poparjeno drobno rezano zeleno zelje ter listi brstičnega ohrovta

SOYA – Sojino meso v kremni curry omaki z zeleno bučo ter pokuhan zeleni grah

PRILOGE

Sveže pečeni kruh z nastrganim korenčkom, medom, ingverjem ter cimetom

Riž s kurkumo

Krompirček iz pečice z baziliko in limoninim sokom

 

Skuhna – Trubarjeva 56, Ljubljana

031338654, 041339978, info@skuhna.si

Gostje o nas…tripadviserfacebookhappycow