Za vse navdušence kulinarike in kulture Afrike, Azije in Južne Amerike

Bogastvo kulture in kulinarike, ki prepleta mednarodno Skuhnino ekipo, smo združili v kuharske delavnice.

Iz prve roke boste spoznali domače recepte naših kuharjev, ki so jih prevzeli od svojih mam in babic v rodni deželi. Skupaj bomo vihteli kuhalnice in ob prijetnem druženju vse jedi tudi okusili.

»Glavna začimba« naših delavnic so kulturne zanimivosti, ki se skrivajo za jedmi in jih boste izvedeli od mentorjev delavnic.

INDIJA (torek, 23.6.2020 od 18h do 21h)

Šef Skuhnine kuhinje Om, nas bo dodobra spoznal z Indijskimi skrivnostmi kuhanja, tokrat s povdarkom na vegetarianske jedi. Za predjed se bomo naučili kako izdelati smose in ob tem porabiti star krompir. Za topel del si bomo pripravili omako “dal” iz črne leče, tofu kadai, riž z limono ter chapati, tanek kruhek iz ponvice. Sladica je obvezen del jedilnika in naučili se bomo pripravljati čičerikine ploščice “burfy”. Jedi za zdrav užitek, poln začimb, s katerimi očarajte domačo družbo ob prvi priložnosti!

 

NIGERIJA (torek, 21.7.2020 od 18h do 21h)

Tokrat se bomo s Sharon in s kuhalnico v roki podali vse do Nigerije. Skuhali si bomo predjed s platano banano in domačo čili omakico, piščančjo omako s kremnim kokosovim mlekom in curryem, slavni jollof rice s paradižniki in zelenjavo, zelenjavno omako s palmovimi oreščki, nigerijske krofke in čaj Zobo, ki z ingverjem in klinčki zbudi vse naše barbončice. Celoten paketek novih receptov bo poskrbel za vaše kuharske podvige tudi v domači kuhinji in očaral goste!

ZIMBABVE (torek, 25.8.2020 od 18h do 21h)

Ja, ste na pravem mestu, če bi si želeli pokukati v kulturne in kulinarične skrivnosti iz Zimbabveja. Z Nyasho bomo skuhali domače dobrote, katerih recepti prehajajo iz generacije v generacijo. Kuhana kepica bele polente, piščančja omaka z domačim kikirikijevim maslom, omaka iz svežih ohrovtovih ter bučnih listov, curry omaka s pečenimi bučami. Za vse avanturiste pa bomo pripravili še nekaj malo drugačnega, pa naj le to ostane zaenkrat presenečenje 😉 Po uspešnem kuhanju se bomo skupaj posedli za mizo, pojedli dobrote in popili še baobab čaj in ob klepetu spoznali kulturne značilnosti, ki jih skriva tančica zimbabvejske kulinarike. Ploskali bomo v zahvalo za jedi, si skupaj umili roke s čebričkom in se naučili jesti z rokami…
TERMINI: 23.6.2020 INDIJA, 21.7.2020 NIGERIJA, 25.8.2020 ZIMBABVE
CENA: 50eur na osebo (+ 13let)
LOKACIJA: Trubarjeva 56, Ljubljana

041 339 978, info@skuhna.si