Novo! Kuharske delavnice, začinjene s kulturo

posted in: Novice | 0

Bogastvo kulture in kulinarike, ki prepleta mednarodno Skuhnino ekipo, smo združili v kuharske delavnice.

Iz prve roke boste spoznali domače recepte naših kuharjev, ki so jih prevzeli od svojih mam in babic v rodni deželi. Skupaj bomo vihteli kuhalnice in ob prijetnem druženju vse jedi tudi okusili.

»Glavna začimba« naših delavnic so kulturne zanimivosti, ki se skrivajo za jedmi in jih boste izvedeli od mentorjev delavnic.

1. Za vse navdušence kulinarike in kulture (+15let)

NIGERIJA

 

INDIJA

 

ZIMBABVE

 

TUNIZIJA

2. Za vse, željne družinskih podvigov!

Takole! Skupaj bomo kuhali otroci s svojimi starši, dedki, babicami ali tetami in strici. Od sedaj naprej bodo vaša kosila pravi družinski podvig!

Izbirate lahko med “Nigerijo”, “Zimbabvejem”, “Indijo” ali “Bangladešom”.

Termini: ob

3. Rojstni dan za otroke

Spoznali bomo skrivnosti sveta, ki jih skriva čudežni rdeč kovček. Si ogledali zemljevid in domišljijsko poleteli v Nigerijo, Zimbabve, Bangladeš ali v Indijo. Tam bomo prijeli za kuhalnice, valjarje, nožke, dilice in kuharsko ustvarjali. Nič se nam ne bo mudilo domov, prepustili se bomo kuharskemu toku! Ko pa bodo jedi pripravljene, jih bomo skupaj pojedli in spoznali marsikatero kulturno zanimivost dežel sveta.

Delavnice bomo vodili Teja Kuk, vzgojiteljica predšolskih otrok ter Sharon Lenče, rojena v Nigeriji, Nyasha iz Zimbabveja, Om iz Indije ter Rushi iz Bangladeša.

Rojstni dan vključuje: kuharsko delavnico, sestavine, ustvarjalni material, kulturni program, pogostitev in tudi torto s svečkami a malo drugače.

Termini: Sobota 15:30h – 17:30h, nedelja izbirajte po želji.

5 do 10 otrok + slavljenec: 220 eur

11-15otrok + slavljenec: 320 eur

Trubarjeva 56, Ljubljana (gostje pridite 5 minut, slavljenec pa 10 minut pred začetkom)

4. Kuharska delavnica “po vaši meri”

Več informacij na 031338654 ali info@skuhna.si ali FB/Skuhna

Vse delavnice potekajo na našem kuharskem otočku na Trubarjevi 56 v Ljubljani!

V okrilju zavoda Global smo ob podpori ministrtva za kulturo v letu 2019 organizirali širok spekter usposabljanj za izvedbo kvalitetnih kuharskih delavnic. Več si lahko preberete tukaj.

Leave a Reply