Spoznajte kulinarične skrivnosti iz Afrike, Azije in Južne Amerike!

Bogastvo kulture in kulinarike, ki prepleta mednarodno Skuhnino ekipo, smo združili v kuharske delavnice.

Iz prve roke boste spoznali domače recepte naših kuharjev, ki so jih prevzeli od svojih mam in babic v rodni deželi. Skupaj bomo vihteli kuhalnice in ob prijetnem druženju vse jedi tudi okusili.

»Glavna začimba« naših delavnic so kulturne zanimivosti, ki se skrivajo za jedmi in jih boste izvedeli od mentorjev delavnic.

041 339 978, 031 338 654, info@skuhna.si

 

NIGERIJA (torek, 4.10.2022 od 17h do 20h)

Tokrat se bomo s Sharon in s kuhalnico v roki podali vse do Nigerije. Skuhali si bomo predjed s platano banano in domačo čili omakico, piščančjo omako s kremnim kokosovim mlekom in curryem, slavni jollof rice s paradižniki in zelenjavo, zelenjavno omako s palmovimi oreščki, nigerijske krofke in čaj Zobo, ki z ingverjem in klinčki zbudi vse naše barbončice. Celoten paketek novih receptov bo poskrbel za vaše kuharske podvige tudi v domači kuhinji in očaral goste!

ZIMBABVE (torek, 18.10.2022 od 17h do 20h)

Ja, ste na pravem mestu, če bi si želeli pokukati v kulturne in kulinarične skrivnosti iz Zimbabveja. Z Nyasho bomo skuhali domače dobrote, katerih recepti prehajajo iz generacije v generacijo. Kuhana kepica bele polente, piščančja omaka z domačim kikirikijevim maslom, omaka iz svežih ohrovtovih ter bučnih listov, curry omaka s pečenimi bučami. Za vse avanturiste pa bomo pripravili še nekaj malo drugačnega, pa naj le to ostane zaenkrat presenečenje 😉 Po uspešnem kuhanju se bomo skupaj posedli za mizo, pojedli dobrote in popili še baobab čaj in ob klepetu spoznali kulturne značilnosti, ki jih skriva tančica zimbabvejske kulinarike. Ploskali bomo v zahvalo za jedi, si skupaj umili roke s čebričkom in se naučili jesti z rokami…

INDIJA (torek, 8.11.2022 ob 17h do 20h)

Om, nas bo dodobra spoznal z Indijskimi skrivnostmi kuhanja, tokrat s povdarkom na vegetarianskih jedeh. Za predjed se bomo naučili kako izdelati smose in ob tem porabiti star krompir. Za topel del si bomo pripravili omako “dal” iz črne leče, tofu kadai, riž z limono ter chapati, tanek kruhek iz ponvice. Sladica je obvezen del jedilnika in naučili se bomo pripravljati čičerikine ploščice “burfy”. Jedi za zdrav užitek, poln začimb, s katerimi očarajte domačo družbo ob prvi priložnosti!

CENA: 50eur na osebo
TERMINI bodo objavljeni, ko bo situacija zaradi epidemje bolj predvidljiva

LOKACIJA: Trubarjeva 56, Ljubljana

Kuharska delavnica “po vaši meri”.

Za poslovna ali prijateljska srečanja.

Si želite za svoje prijatelje, družino ali poslovne partnerje organizirati malo drugačno druženje?

Ponujamo pravo idejo za preplet prijetnih trenutkov s spoznavanjem kuharskih spretnosti in kulturnih zanimivosti.

Na kuharskem otočku bomo skupaj s kuharjem spoznali nove recepte, preostali del naše lične restavracije pa bo namenjen druženju, klepetom in nepozabnim trenutkom, ki bodo še dlje časa lep spomin.

Ceno, termine, lokacijo in vsebino prilagodimo vašim željam. Ponudbo pripravimo z veseljem. Le sporočite nam vaše želje, da jih skupaj uresničimo.

Rojstni dan za otroke

Spoznali bomo skrivnosti sveta, ki jih skriva čudežni rdeč kovček. Si ogledali zemljevid in domišljijsko poleteli v Nigerijo, Zimbabve, Bangladeš ali v Indijo. Tam bomo prijeli za kuhalnice, valjarje, nožke, dilice in kuharsko ustvarjali. Nič se nam ne bo mudilo domov, prepustili se bomo kuharskemu toku! Ko pa bodo jedi pripravljene, jih bomo skupaj pojedli in spoznali marsikatero kulturno zanimivost dežel sveta.

Delavnice bomo vodili Teja Kuk, vzgojiteljica predšolskih otrok ter Sharon Lenče, rojena v Nigeriji, Nyasha iz Zimbabveja, Om iz Indije ter Rushi iz Bangladeša.

Rojstni dan vključuje: kuharsko delavnico, sestavine, ustvarjalni material, kulturni program, pogostitev in tudi torto s svečkami a malo drugače, saj jo bomo naredili sami!

Termini: Sobota 15:30h – 17:30h, nedelja izbirajte po želji.

Cenik:

5 do 10 otrok + slavljenec: 250 eur

11-15 otrok + slavljenec: 350 eur

Gostje vabljeni 5 minut, slavljenec pa 10 minut pred začetkom.

LOKACIJA: Trubarjeva 56, Ljubljana, pri vas doma ali po želji na drugih lokacijah (piknik prostori in podobno)

Več informacij in rezervacije sprejemamo na 031 338 654, 041 339 978 ali info@skuhna.si ali FB/Skuhna.

Kuharske delavnice, začinjene s kulturo smo oblikovali s podporo ministrstva za kulturo in ess znotraj projekta “S kulturo do dela” v letu 2019.

Več o projektu si lahko preberete tukaj.

Zahvaljujemo se za podporo, ki nam omogoča nastanke novih delovnih mest, kjer je raznolikost bogastvo in smo dokaz, da migracije ob podpornem okolju doprinašajo vsestarneska bogastva.

Operacijo Kulturna dediščina – bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (2018-2019).