Skuhna je RESTAVRACIJA in CATERING podjetje, ki ponuja avtentične jedi iz Afrike, Azije in J. Amerike, katere pripravljajo mednarodni kuharji.

Zaradi kulturnega bogastva Skuhnine ekipe, lahko pri nas doživite tudi kuharske delavnice začinjene s kulturo in številne zanimive kulturne dogodke.

Skuhna je unikatno podjetje, zamišljeno in vodeno s strani oseb, rojenih v državah globalnega juga. Skuhna je registrirana kot socialno podjetje.

Zgodovina Skuhne na kratko:

Skuhna se je razvila v manjši, mlajši nevladni organizaciji zavod Global, ki je v socialno podjetniško dejavnost združila bogato kulinarično znanje migrantov iz Afrike, Azije in Južne Amerike, z željo večinske populacije v Sloveniji po spoznavanju oddaljenih koščkov zemlje.

Ideja se poraja iz razmišljanja, da imamo ljudje veliko moč na področju osebne kulture in kulinarike in da večna radovednost po spoznavanju in okušanju jedi drugih kultur nosi podjetniški potencial. Naša vrednota, ki prežema celoten Skuhnin koncept je ta, da nas raznolikost bogati in medsebojno sodelovanje vsestransko vliva moči.

Preprosta a dobro premišljena ideja Teje Kuk in Maxa Zimanija je leta 2012 pridobila subvencijo MDDSZ z namenom spodbujanja razvoja socialnega podjetništva v Sloveniji. Pridobljen finančni znesek nam je med oktobrom 2012 in julijem 2015 omogočil varen in kvaliteten razvoj in zagon prvih tržnih aktivnostih Skuhne. Začeli smo s cateringi, naš dobiček, izjemno dobra ekipa ter želja številnih po okušanju mednarodnih jedi, nas je popeljala do točke, da smo maja 2014 ponosno odprli restavracijo na Trubarjevi 56, katere vodja kuhinje je Om Raj iz Indije. Utrinke prve otvoritve našega prostora smo ujeli v kamero.

Skuhna od poletja 2015 ponosno finančno “stoji na svojih nogah«. Od 2016 smo tudi uradno registrirani kot socialno podjetje, ki ga vodimo Max Zimani iz Zimbabveja, Om Raj iz Indije in Teja Kuk iz Slovenije.

Kontakt za več informacij:

041 339 978 (Max), 031 338 654 (Teja), info@skuhna.si, FB

Trubarjeva cesta 56, 1000 Ljubljana