Skuhna je restavracija in catering podjetje, ki ponuja avtentične jedi iz Afrike, Azije in Južne Amerike, katere pripravljajo mednarodni kuharji.

Zaradi kulturnega bogastva s katerim razpolagajo naši zaposleni, pod Skuhnino streho stkemo številne zanimive kulturne dogodke.

Skuhna je unikaten prostor, zamišljen in voden s strani migrantov iz globalnega juga in deluje po načelih odgovornega podjetništva.

Zgodovina Skuhne na kratko:

Skuhna se je razvila v manjši, mlajši nevladni organizaciji Zavodu Global, ki je v socialno podjetniško dejavnost združila bogato kulinarično znanje migrantov iz Afrike, Azije in Južne Amerike, z željo večinske populacije v Sloveniji, po spoznavanju oddaljenih koščkov zemlje. Ideja se poraja iz načina razmišljanja, da imajo migranti moč na področju kulture in kulinarike in da je interes večinske populacije po spoznavanju in okušanju le te dovolj velik, da nosi podjetniški potencial. Naša vrednota, ki prepleta celotno Skuhnino idejo je ta, da nas raznolikost bogati in medsebojno sodelovanje vsestransko vliva moči.

Skuhna postaja prepoznano socialno podjetje, ki ga odlikujejo strokovne kulinarične storitve, pretkane z vrednotami, kot so spoštljivi medsebojni odnosi, strpnost, soodgovornost, družbeno odgovorno delovanje, ozaveščenost in timsko delo. Aktivnosti izvajamo s srcem in zato v Skuhni velikokrat odmeva smeh, iz hrane pa žari dobra volja in okuse prežema pozitivna ustvarjalna energija, ki jo lahko ustvari le ekipa ljudi, ki ji je skupno to, da jo združujejo ljudje raznolikih kultur.

Preprosta a dobro premišljena socialno podjetniška ideja Teje Kuk in Maxa Zimanija je leta 2012 pridobila subvencijo MDDSZ z namenom spodbujanja razvoja socialno podjetniških idej v Sloveniji. Pridobljen finančni znesek, nam je med oktobrom 2012 in julijem 2015 omogočil varen in kvaliteten razvoj in zagon prvih tržnih aktivnostih Skuhne. Naša prva tržna aktivnost so bili cateringi. Dobiček iz teh aktivnosti ter izjemno dobra ekipa prostovoljcev in vključenih migrantov ter želja številnih po okušanju naših jedi, nas je popeljala do točke, da smo maja 2014 ponosno odprli mednarodno restavracijo na Trubarjevi 56, katere vodja kuhinje je Om Raj iz Indije. Utrinke prve otvoritve našega prostora smo ujeli v kamero.

Skuhna od poletja 2015 ponosno finančno “stoji na svojih nogah”… od poletja 2017 smo tudi uradno registrirani kot socialno podjetje, ki ga ustvarjamo in vodimo Max Zimani, Om Raj in Teja Kuk.

Kontakt za več informacij:

041339978 (Max), 031338654 (Teja), info@skuhna.si, FB, instagram