S kulturo do dela!

Ob zavedanju moči kulture je zavod za Globalno učenje in razvoj projektov, (ki je dal življenje tudi Skuhni) osnoval nov projekt pod imenom “S kulturo do dela”.

V letu 2018/2019 bomo izvedli serijo delavnic, preko katere bomo popeljali kulturno dediščino iz Afrike, Azije in Južne Amerike na trg.

Organizirali bomo bogat nabor usposabljanj s štirih področjih:

1) Kultura in kulinarika

2) Ročne spretnosti

3) Afriški plesi

4) Arabski plesi

Na udeležbo k delavnicam vabimo vse migrante, ki imate korenine iz Afrike, Azije in Južne Amerike in vas zanima kulinarika, ples ali ročne spretnosti in bi si želeli več znanja in izkušenj, preko katerih bi lahko s kulturno dediščino vstopili na trg dela. V primeru da bi želeli postati del brezplačnih usposabljanj, nas pokličite na 068166098 ali 041339978 ali pišite na zavodglobal@gmail.com.

Za več informacij o Kulturi in kulinariki, spremljajte to spletno stran v spodnjih vrsticah.

Več informacij o ročnih spretnostih se nahaja tukaj.

O Afriških plesih tukaj in tukaj.

O arabskih plesih Dabke tukaj.

O trženju tukaj.

Kulinarične delavnice – začinjene s kulturo!

Spoznali bomo, kaj vse se na tem področju v Sloveniji že dogaja (ogled praks) in se v nadaljevanju osredotočili na vaše kulturne elemente (tradicionalne jedi, igre, pripovedovanje, pripovedke, lončarstvo …) ter osnovali zanimive, malo drugačne kulturno-kulinarične delavnice, ki jih boste lahko (opremljeni z znanjem in praktičnimi izkušnjami) kakovostno izvajali v bodoče. Tekom usposabljanja ustvarimo unikatni koncept vaše kulturno-kulinarične delavnice, ki jo lahko izvajate v zameno za plačilo v prihodnosti.

Brošura v slovenščini, angleščini, španščini, tingrinščini, arabščini.


FAZA 1 in 2:

Pridobivanje znanj ob ogledu dobrih praks kulinaričnih delavnic, ki so na voljo v Sloveniji ter interno razvijanje materiala z mentorjem.

a) Delovni sestanek, 28.1. in 29.1.2019

b) 24.1.2019 Potica & Potičnik
Gospa Jožica bo z nami spekla odlično potico. Z lončarjem Igorjem Bahorjem nam bosta predstavila izdelavo potičnika ter številne zgodbe te jedi …

 

c) 31.1.2019 Enolončnice
Odpeljali se bomo v Velenje, v prestižno Vilo Herberstein. Tam bomo nabirali izkušenj ob kuhanju slovenskih enolončnic.

 

d) 7.2.2019 Slovenska večerja

Izkušena izvajalka kulinaričnih delavnic nas bo popeljala od prakse do prvih teoretskih izkušenj izvedbe kulinaričnih delavnic. (Skuhna – Trubarjeva 56)

 

e) 2.4.2019 Zgodovina ljudi, kraja in prostora skozi kulinariko

Odpeljali se bomo v Vilo Podvin in spoznali zgodovino vile in okoliških ljudi skozi pripovedovanje in kulinariko. Se vidimo ob 16h na Trubarjevi 56, od koder se odpeljemo vse do Radovljice.

 

f) 8.4.2019 Teorija dobrih delavnic – interno srečanje po ogledu dobrih praks in snovanje lastne strukture delavnic. Trubarjeva 56 s pričetkom ob 13h.

 

g) KULTURA!

Rdeča nit in posebna nota naših kulinaričnih delavnic bo prisotnost kulture… Glede na vaš interes, se boste lahko priključili posebnim delavnicam na treh področjih;

IGRE – kjer tradicionalna igra postane metoda učenja in prodajna aktivnost (24.9. in 25.9.2019 17h-20h)

LONČARSTVO (dvodnevna delavnica na terenu 14ti in 15ti september na Kanjem Dolu) ter srečanja na Trubarjevi 56 (8.10., 15.10., 22.10. v dopoldanskem času, po dogovoru s kandidati)

PRIPOVEDKE in učenje pripovedovanja (10.10.2019 in 17.10.2019 med 17h in 21h)

 

THURSDAY 7.02.19

Last Thursday in our Cooking WorkshopThank you Migue Pérez for everything!

Objavil/a Skuhna dne Sreda, 13. februar 2019

FAZA 3:

S priznanim kuharjem in vodjo kuharskih delavnic Urošom Štefelinom in njegovo ekipo, se bomo podali na pot, kako iz poznavanja domačih receptov in lastne kulture oblikovati praktično kuharsko delavnico.

Termini: 9.4.2019, 7.5.2019, 21.5.2019, 28.5.2019, 11.6.2019, 18.6.2019, 9.7.2019, 15.7.2019, 22.7.2019, 21.8.2019, 4.10.2019, 10.9.2019 med 13h in 18h.

FAZA 4
VAJE. Vsa spoznanja iz teoretičnega, praktičnega in kulturnega dela bomo „zavili“ v unikatne „Kulinarične delavnice, začinjene s kulturo“ in jih tudi testno izvedli. Na koncu se predvideva, da boste imeli dovolj znanj in izkušenj za samostojno izvedbo delavnic.

Če bi se želeli pridružiti brezplačnim usposabljanjem, nas pokličite na 068166098 ali 041339978 ali pišite na zavodglobal@gmail.com

Projekt izvaja Zavod Global v sodelovanju z društvom Odnos in Studiom 25
Operacijo Kulturna dediščina – bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.