S kulturo do dela!

V letu 2018/2019 smo bili uspešni na razpisu ministrstva za kulturo, ki je na premišljen način podprlo učno pot migrantom, da na področju kulture vstopijo na trg dela.

Znotraj projekta “Kulturna dediščina – bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela) smo razvili 4 sklope usposabljanja. Ob dodatnem okrilju Skuhninih izkušenj in materialnih in prostorskih kapacitet smo izvedli usposabljanje s področja “Kulturnih zgodb in kulinarike”, ki je bilo obširno in je vključevalo številne mentorje (več o vsebini usposabljanja je dostopno tukaj). 12 migrantov je zaključilo usposabljanje. Poleg tega smo izvedli tudi usposabljanje na področju “trženja” z Luko Lavriso in Blažem Brancem in danes že tržimo kuharske delavnice za otroke in odrasle. Koncept le teh pa je domača kultura in kulinarika izvajalca delavnic.

Oblikovali smo delavnice iz Nigerije, Zimbabveja, Indije, Tunizije in Bangladeša. Opis lahko preberete in se prijavite tukaj.

Vabljeni, da ste del tudi vi. Kot posamezniki ali skupine 😉 031 338 654 (Teja)

Tukaj pa nekaj utrinkov naše skupine malih kuharjev, ki so se pri nas mudili marca 2020 na novi kuharski delavnici iz Alžirije.

Res je, tekom usposabljanja smo oblikovali metode delavnic, ki sedaj omogoča vedno novim migrantom, da na podlagi lastne kulture in kulinarike izvajajo delavnice in tako vstopajo na trg dela.

031 338 654, 041 339 978, info@skuhna.si

Trubarjeva cesta 56, 1000 Ljubljana

Operacijo Kulturna dediščina – bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela) je sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (2018-2019).