Kjer se prepleta tradicionalna kulinarika s sodobnimi kuharskimi tehnikami.

SKUHNIN MENI:

****

“Dzungu” (Zimbabve – juha)

Muškatna buča, ingver, sladki krompir

Sadza – popečena krogla iz bele polente in peteršilja

****

“Plantain” (Nigerija – predjed)

Pečena zrela platano banana

Avokadov pire

Paradižnikova omaka s čiliji in ingverjem (nežno pekoče)

Marinirane argentinske kozice**

(**vege različica z zavitki iz melancanov s korenjem, gobami in porom)

****

Efo“ (Nigerija – topla jed)

Mariniran in pečen ribji file

Casava krompirček

Omaka iz kokosovega mleka

Špinačni listi

****

  “Nyama ye nguruve” (Zimbabve – topla jed)

Riž z grahom

Piščanec s kikirikijevim maslom **

Pokuhani listi svežega zelja

(**vege različica s sojinim mesom in kikirikijevim maslom)

****

“Gobi” (Indija – topla jed)

Popečena cvetača v gee maslu s hrustljavo skorjico iz začimb

Omaka iz svežega minta ter jogurta

Omaka iz indijskih oreščkov

Hrustljavi riževi rezanci

****

“Moa” (Bangladeš – sladica)

Kokosova kroglica s čokolado in pistacijami

Sladoled z limono

Omaka iz kuhanih sliv in ingverjem

Cenik:

3 hodi 15eur (juha, topla jed, sladica)

3 hodi 20eur (dve topli jedi, sladica)

4 hodi 20eur (juha, predjed, topla jed, sladica)

4 hodi po izbiri 28eur, 5 hodov po izbiri 34eur, 6 hodov 42eur (juha, tople jedi, sladica)

Meniji združujejo tradicionalne dobrote Skuhninih kuharjev, ki sta jih v sodobno obliko popeljala Om Raj, Skuhnin šef kuhinje ter Uroš Štefelin iz Vile Podvin.

VEČERJA Z GLASBO

Vsak zadnji petek v mesecu pa večerji poseben čar doda glasbeni del.

29.11.2019 bomo gostovali afriški pevski zbor Sankofa.

Afriške pesmi bodo nekaj minut zvenele v Skuhni s pričetkom ob (okvirno) 20:30h.

031338654, info@skuhna.si

Trubarjeva 56, Ljubljana

Večerje so na voljo ob petkih in sobotah od 18h do 22h. (pričnemo 8.11.2019)

Rezervacije za zaključene družbe prejemamo tudi izven rednega obratovalnega časa.